ОГЛЯДИНИ. З 20 квітня по 26 травня 2012 року шанувальники Євро-2012 матимуть унікальну можливість побачити зблизька головний трофей чемпіонату Європи 2012 року з футболу — Кубок Анрі Делоне. Починаючи з відмітки 50 днів до першого матчу турніру, і протягом місяця триватиме рекламна кампанія, яка пройде в 14 містах двох приймаючих країн.

Трофі-тур стартує 20 квітня у Варшаві, після чого проїде всією Польщею та Україною, перш ніж завершиться 26 травня в Одесі.

Як повідомляє місцевий оргкомітет, кожне місто-господар зустрічатиме Кубок урочистим парадом. Учасники перенесуть трофей в спеціальне місце, де протягом наступних двох днів він буде доступний для широкого загалу.

Трофі-тур УЄФА супроводжуватимуть визначні футболісти та Друзі Євро-2012, включаючи  послів Євро-2012 — Андрія Шевченка, Олега Блохіна, Анджея Шармаха і Збігнєва Бонека.

На кожній зупинці турне вболівальники зможуть сфотографуватися з кубком, помилуватися повітряною кулею заввишки 35,5 метра, що імітує цей трофей. Для гостей заходів будуть організовані розважальні програми, а окремі щасливчики зможуть стати володарями квитків та футбольних м’ячів.