У «Відкритому просторі» відбувся психологічний тренінг для дітей зі східних областей. Фото надане автором

Херсонські рятувальники провели акцію «Листи до друзів, які проживають у зоні АТО». У місті майже півроку працює регіональний хаб для внутрішньо переміщених осіб «Відкритий простір». Майже щодня тут відбуваються різноманітні заходи для дітей і дорослих. Цього разу у «Відкритому просторі» зібралися діти з Луганська та Донецька, яких привели батьки на запрошення обласної служби ДСНС. Фахівці рятувального відомства організували для школярів психологічний тренінг з елементами арттерапії.

Психологи дізналися, хто де навчається, які улюблені предмети у школі, які подобаються кінофільми та книжки, чи є захоплення. Діти виявились яскравими, жвавими, активно розповідали про себе. Серед них є і спортсмени, і співаки, і танцюристи, і любителі таких навчальних дисциплін, як математика та праця.

Після пізнавальної дружньої розмови дівчатка й хлопчики зайняли місця за столом. Їм роздали аркуші і різнокольорові олівці й запропонували намалювати вітальні листівки для рідних та друзів, які залишилися у зоні проведення антитерористичної операції. До творчої роботи діти поставилися дуже відповідально. Кожен показував свій малюнок, характеризував його і передавав побажання адресатові. Дітей об’єднувало одне прагнення: мирне сонячне небо.

«На малюнках домінували їхні сім’я, дім. Дуже добре, що дитячі роботи вийшли яскравими, без темних кольорів, що засвідчує спокійний стан дітей, а також те, що ніщо не впливає негативно на їхнє життя та спілкування з ровесниками», — прокоментувала захід провідний фахівець відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення майор служби цивільного захисту Євгенія Дімітрова.

Акція сподобалася не лише дітям, а й їхнім батькам. Вони щиро дякували рятувальникам за увагу, яку ті приділили дітям.

Оксана ФЕДОРЕНКО
для «Урядового кур’єра»