КОНКУРСИ. Гарна, з квітами, з блакитними добрими очима… Такою багато черкаських школярів побачили свою першу вчительку. Вони взяли участь у конкурсі малюнків «Моя перша вчителька», організованомугромадським об’єднанням «Рідне місто Черкаси». Портрети педагогів діти до 12 роківпочали малювати першого вересня й відсилали до редакції місцевої газети «Акцент».

Приміром, четвертийчеркаської школи № 24 до проекту долучився в повному складі. Їхня вчителька, Світлана Лазоренко,вчить школярів бути активними, сильними. Сама ж — вимоглива й справедлива, кожному допоможе здолати труднощі. Ці риси й намагалися відобразити учні в своїх малюнках. І багатьом це вдалося.

А одинадцятирічна Юлія Чайка зі Звенигородщини вважає, що саме їхня вчителька — найкраща. Вона нікого не залишить без свого тепла й підтримки. Такою вона її й намалювала — лагідною, в теплому промінні вересневого сонця. 

 

Такою побачила вчительку Юлія Чайка. Фото Владислава КИРЕЯ

Конкурс викликав серед школярів великий інтерес. Усього надійшло більше сотні малюнків. Наймолодшому художнику всього п’ять років. Як сказала, головний редактор газети «Акцент» Тетяна Пархоменко, малюнки були такі теплі, виконані з великою любов’ю, що хотілося нагородити всіх. Але мобільними телефонами та м’якими іграшками нагородили найкращих. Решта дітей одержала заохочувальні призи розмальовки, книги й олівці.

— Навіть не чекав, що конкурс знайде стільки активних учасників, — зауважив голова ГО «Рідне місто Черкаси»Сергій Отрешко. Тепер запропоную зробити його традиційним.