Павло КУЩ,
«Урядовий кур’єр»

У Донецькій області заарештували голову Новолуганської селищної ради Бахмутського району за підозрою у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість Україну. Тобто керівника нарешті притягнуть до відповідальності за участь у подіях п’ятирічної давнини, що носять лиховісну назву «руська весна».

Як повідомили в прокуратурі Донецької області, розслідуванням підтверджено: у квітні-травні 2014 року голова селищної ради, використовуючи службове становище, організував у селищі Новолуганське та довколишніх селах проведення незаконного «референдуму» для підтримки так званої «ДНР». «Підозрюваний з метою зміни меж території та державного кордону України, порушуючи порядок, передбачений Конституцією України, призначив так звану «дільничну виборчу комісію», роботу якої він у подальшому контролював і координував», – уточнили в прокуратурі.

Краматорський міський суд задовольнив клопотання прокуратури Донецької області та вибрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під варто на строк 60 днів. Досудове розслідування триває.