ЯЙЦЕ-РАЙЦЕ. Шоколадне яйце рекордних розмірів виготовили кондитери аргентинського курортного міста Сан-Карлос-де-Барілоче на католицький Великдень, який відсвяткували минулої неділі. Солодке диво створювали на центральній площі. На нього пішло 7 тонн 600 кг шоколаду, яким традиційно славиться це мальовниче зимове курортне місто, яке розташуване в горах на відстані 1600 км від аргентинської столиці.

"Шоколадного гіганта" розбивали гумовим молотом. Фото ЕРА/ИТАР-ТАСС

Над виготовленням гігантського яйця працювало 27 кондитерів та 150 учнів кулінарних училищ цього міста. Протягом двох тижнів кондитери будували солодку скульптуру з квадратних шоколадних плиток із стороною в 40 см і вагою 4 кг, з'єднуючи їх між собою шоколадною пастою.

Шоколадне яйце та його "батьки".

Творці шоколадного яйця висотою 8,5 метра з діаметром в 5,5 метра подали заявку на включення свого дітища до Книги рекордів Гіннесса, оскільки пасхальне яйце перевершило рекорд, встановлений бельгійцями в березні 2005 року. Колишній «рекордсмен» досягав 8,32 метра у висоту. Вже з перших днів приготування аргентинського шоколадного яйця експерти здійснювали вимірювання і робили фотографії в присутності офіційної особи, і сьогодні всі ці записи будуть направлені до комісії Книги рекордів Гіннесса.

Спочатку планувалося «розбити» яйце на Пасху в 11 годині ранку, проте в Південній півкулі тепле осіннє сонечко почало його плавити значно раніше. Так що організатори свята розпочали цю приємну процедуру раніше запланованого часу і роздали шоколадні плитки жителям і гостям Сан-Карлос-де-Барілоче. 

© ИТАР-ТАСС.