Напередодні Великодня правоохоронці Донеччини взялися охороняти в посиленому режимі загальноосвітні школи, розташовані поблизу лінії розмежування у Приазов’ї. За розпорядженням заступника начальника Національної поліції України, керівника головного управління Нацполіції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, певні заходи безпеки посилено у навчальних закладах Волновахи, Гранітного, Старогнатівки, Чермалика, Талаківки, Гнутового, Сартани. Усього в області 37 прифронтових шкіл, у яких навчаються майже 7 тисяч дітей, що, на жаль, змушені здобувати знання в умовах періодичних обстрілів населених пунктів та інших суворих буднів війни.

Посилені заходи безпеки, до яких вдаються правоохоронці, передбачають щоденні зустрічі зі школярами, що трохи нагадують уроки, відведені для повторення вже засвоєного матеріалу. Адже малим жителям прифронтового краю знову розкажуть про правила поведінки під час раптових обстрілів та необхідності евакуюватися у бомбосховища чи інші безпечні місця. Посилену увагу приділяють запобіганню ймовірним нещасним випадкам після виявлення   дітьми боєприпасів і зброї, на які нерідко можна натрапити у місцях відпочинку: на вигоні, біля річки, в лісопосадці.

Початок страсного тижня підтвердив закономірність згаданої ініціативи місцевих правоохоронців: внаслідок мінометного обстрілу з боку проросійських незаконних збройних формувань околиць міста Мар’їнка у місцевій школі №2 довелося припинити навчання, а учнів і педагогів терміново евакуювати у бомбосховище.