007 СВЯТКУЄ ЮВІЛЕЙ. Півстоліття тому молодий і тоді ще маловідомий шотландський актор Шон Коннері став першим агентом 007 у кіно.

Перевтілення британського шпигуна з оповідань Іана Флемінґа у героя фільму припало кінопубліці до смаку. Успіх стрічки вилився у багатомільйонні касові збори.

Відтоді Джеймса Бонда зіграли шість різних акторів у двадцяти трьох різних фільмах про агента 007.

1995 року ірландець Пірс Броснан дебютував у ролі вишуканого та стильного Джеймса Бонда зі стрічки «Золоте око», що мала приголомшливий успіх.

Пірс Броснан згодом зіграв супершпигуна ще у трьох фільмах: «Завтра не помре ніколи», «І цілого світу мало», «Помри, але не зараз».

Пірс Броснан став наступником Шона Коннері, Джорджа Лезенбі, Роджера Мура та Тімоті Далтона, які перевтілились у супершпигуна до нього. Після ірландського актора у шкірі Джеймса Бонда побував лише Деніел Крейґ.

Ще й досі сага про агента 007 залишається надзвичайно популярною. Стрічка про Бонда – найтриваліший в історії серіал. Формула успіху – це п‘янкий коктейль – шпигунські пристрасті плюс гонитва на суперавтомобілях плюс, звісно ж, звабливі жінки.

Остання стрічка бондіани: «007: координати «Скайфолл». Режисер фільму – Сем Мендес, у головній ролі – Деніел Крейґ.

Дія розгортається після двох попередніх фільмів – «Казино Рояль» і «Квант милосердя», проте не є їхнім прямим продовженням.

Прем‘єру двадцять третього фільму про агента 007 заплановано на кінець жовтня – саме до 50-річчя бондіани, а в Україні – 1 листопада. 

Copyright © 2012 euronews