ГЛАСНІСТЬ.Влада Північної Кореї показала іноземним журналістам космічний полігон. Там, за офіційною інформацією триває підготовка до запуску ракети-носія з супутником на борту, який запланований на період з 12 по 16 квітня. США, Японія та Південна Корея вважають, що КНДР насправді готує випробування балістичної ракети. Директор полігону розповів, що запуск ракети-носія був одноосібним рішенням нового лідера країни Кім Чен Ина, і переконував у мирному характері проекту:

«Якби це була балістична ракета, з міркувань безпеки вам довелося б дивитися на неї зі спеціального сховища, або ж з вікон транспортного засобу. Якщо ж це не ракета – ми не зможемо використати її для війни».

Крім того, Північна Корея готується до підземного ядерного випробування, третього в історії країни. Про це повідомило південно-корейська інформаційна агенція з посиланням на джерело у розвідці. За його даними, на полігоні, де відбулися попередні випробування, ведуться роботи, схожі на підготовку до ще одного ядерного вибуху. 

Copyright © 2012 euronews