ЖИТОМИРЩИНА. Через відсутність у міській дитячій лікарні Житомира інфекційного відділення ще донедавна юних пацієнтів доводилось направляти до медичних закладів для дорослих. Утім, у період епідеміологічного підйому захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції, коли спеціалізованих ліжок катастрофічно не вистачало, медики вимушено вдавались до екстраординарних заходів, перепрофілюючи в інфекційні відділення навіть малопристосовані для цього палати дитячої лікарні. Зрозуміло, що це значно ускладнювало надання кваліфікованої медичної допомоги дітям та негативно позначалось на ефективності їхнього лікування.

Новий корпус не лише висококваліфікований, а й красивий. Фото автора

Тим часом, розпочате ще 1992 року спорудження нового корпусу дитячої лікарні перетворилось на довгобуд, який лише з’їдав бюджетні кошти, що витрачались на охорону незадіяної цегляної коробки та періодичне відновлення зруйнованих негодою окремих будівельних конструкцій.

За реальне розв’язання наболілої проблеми взялись лише два роки тому. До виділених з держбюджету 3,1 млн грн місто і область додали  ще 1,5 та 2,5 млн грн, що дало змогу швидко здати чотириповерховий корпус в експлуатацію. Ще близько півмільйона гривень, спрямованих на оснащення розміщених у новому корпусі двох відділень — інфекційного та інтенсивної терапії, — забезпечили медикам умови для надання допомоги дітям на найсучаснішому рівні.