ПРІОРИТЕТИ

Угода про асоціацію між Україною та ЄС  має фундаментальне значення для економіки держави

Євроінтеграційний вектор є незмінним ключовим пріоритетом зовнішньоекономічної політики нашої держави. На цьому наголосив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко під час зустрічі з Головою Представництва ЄС в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою.

Петро Порошенко підкреслив, що основним завданням на сьогодні є підписання та ратифікація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, невід’ємною складовою якої є положення про зону вільної торгівлі. «Це має фундаментальне значення для майбутнього економічного розвитку України як конкурентного, динамічного та інноваційного «гравця» на світовому ринку», — додав міністр.

Він також зосередив увагу на важливості прискорення роботи над технічним та юридичним вивіренням текстів Угоди про асоціацію, яку парафували 30 березня 2012 року. Петро Порошенко запевнив, що уряд України зі свого боку налаштований на максимальне прискорення процесу укладання цієї Угоди.

«Ми розглядаємо Угоду про асоціацію як комплексну програму масштабних внутрішніх реформ у всіх сферах політичного, економічного та соціального життя держави, як модернізацію країни», — зазначив Петро Порошенко. Він поінформував, що вже зараз, ще до вступу в дію Угоди, українська сторона здійснює масштабні заходи для підготовки внутрішнього ринку до умов роботи в рамках зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. На постійній основі здійснюється робота з гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу.

Міністр висловив вдячність за зовнішню допомогу Європейського Союзу, яка, за його словами, є важливим інструментом підтримки розпочатих вітчизняним урядом реформ.

Сторони обговорили також проблемні питання отримання Україною макрофінансової допомоги ЄС та іншої бюджетної допомоги на реформування галузей економіки, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Насамкінець зустрічі Петро Порошенко наголосив на важливості продовження конструктивного діалогу між представниками уряду та ЄС для якнайшвидшого узгодження невирішених питань.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»