БЕЗПЕКА. Фахівці управління Держгірпромнагляду в Сумській області фронтально перевірили всі лікарняно-профілактичні заклади щодо дотримання правил безпеки праці при роботі з кисневими балонами. Останні, як відомо, призначені дарувати хворим життя, однак трапляється, що кисень стає призвідником неприємностей чи й біди.

За повідомленням прес-служби управління, нині завершився другий етап цієї роботи. Результатом стали не тільки відповідні приписи про усунення виявлених порушень та покарання винних, а й пошук конкретних шляхів виходу із ситуації, що склалася в переважній більшості лікарень краю. Заручившись підтримкою органів місцевого самоврядування, прийнято рішення про придбання для кожної лікарні щонайменше двох кисневих концентраторів, які б мінімізували відсоток виробничої небезпеки. Ціна таких пересувних пристроїв коливається від 25 до 45 тисяч гривень і є цілком підйомною. Станом на сьогодні практично всі медичні заклади закупили або ж незабаром придбають такі концентратори.

На третьому етапі, що розпочнеться в травні, фахівці управління знову перевірятимуть дотримання нормативно-правових актів, виходячи із поставлених вимог і завдань. Мета такої роботи одна – максимально убезпечити як хворих, так і медичний персонал від можливих неприємностей під час роботи із киснем.