Сорок років споруда не знала капітального ремонту. Цієї осені нарешті розпочалися омріяні біловодчанами роботи за проектом Державного фонду регіонального розвитку, який надав кошти в обсязі майже два мільйони гривень. Тож нині це чи не найбільш об’ємний проект на півночі краю в царині культури.

«Культура — це показник усього. Не трапилося б на Луганщині нинішнє страхіття, аби культуру тут не фінансували за залишковим принципом, — гарячкує начальник профільного відділу Біловодської райдержадміністрації Геннадій Вереску. — Ось що виходить, коли недоспівати рідних українських пісень. А нашими помилками одразу скористалися вороги».

Тепер — усе по-новому. Ремонт радше схожий на відбудову: споруду утеплюють, заміняють вікна, дах. Гроші йдуть через управління капітального будівництва, і його представники контролюють виконання робіт. Начальник відділу культури особливо наголошує, як це добре, адже тільки фахівці знають, де треба лінолеум покласти, а де плитку, чи як саме зробити відмостку, аби дощова вода не руйнувала фундамент.

А діячі культури тим часом уже виписали окремий проект з благоустрою території навколо районного Будинку культури і подали його до Банку Європейського розвитку.

«Душа радіє від того, що ми починаємо вставати з колін. І я вам скажу, що це буде той потужний вибух, який вкотре нагадає, що наша нація така, яких більше немає у світі!», — впевнений Геннадій Верескун.