Фото з сайту dsvv.gov.uaУ Миколаєві відкрито меморіальну дошку на честь Євгена Полякова, який під час АТО загинув, захищаючи незалежність держави. Меморіальну дошку встановили на будинку на проспекті Героїв України, 21, де жив воїн. У заході взяли участь представники влади, бойові побратими, мати, дружина й діти героя. Євген Поляков добровольцем пішов захищати Україну 2014-го. Служив у 93-й окремій механізованій бригаді, обіймав посаду старшого навідника. Євген брав участь в обороні донецького аеропорту, провів там дві ротації. Далі без ротацій, із короткочасною відпусткою, брав участь у боях за Авдіївку, біля шахти «Бутівка» в умовах, коли ворог обстрілював щопівгодини. Життя Героя обірвалось 11 липня 2015 року, Євген Поляков зазнав осколкового поранення в серце під час мінометного обстрілу терористами ротного опорного пункту біля шахти «Бутівка».

Указом Президента України від 25 грудня 2015 року за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, високий професіоналізм, вірність військовій присязі Євгена Полякова нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), нагрудним знаком «За оборону донецького аеропорту» та медаллю «Захисник України» (посмертно).

Як зазначив на мітингу на честь відкриття меморіальної дошки Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, Євгенові вічно буде 22 роки. Він залишиться в нашій пам’яті хлопцем, який любив Батьківщину і без вагань став на її захист. Учасники заходу вшанували пам’ять Героя хвилиною мовчання.