ТРАДИЦІЯ. На Волині п'ятнадцятий раз названі імена найдостойніших людей краю.

Акцію «Людина року Волинського краю» було започатковано у 1997-му в рамках аналогічної загальнонаціональної програми з метою вшанування найдостойніших у всіх сферах соціально-політичного, економічного та духовного життя краю. Протягом її реалізації спеціальним призом - позолоченим «Крилом Натхнення» –  відзначено майже тисячу особистостей, життя і діяльність яких залишають в історії краю помітний слід.

– Як і в минулі роки, з метою об'єктивного відбору кандидатів на престижну нагороду було організовано офіційне висунення кандидатур держадміністраціями, підприємства, відомствами, установами, вищими учбовими закладами, творчими спілками, – розповіла директор проекту Алла Дмитрук. – Відбулося також широкомасштабне опитування журналістів та висвітлення ними підготовчої роботи.

Днями полк вже «окрилених» волинян доповнили ще 36 достойних імен. Серед переможців проекту – голова облдержадміністрації Борис Клімчук (номінація «Лідер Волинського краю»), доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, перший проректор Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк («Гордість Волині»), незмінний директор Волинського академічного театру ляльок Данило Поштарук («Митець року») та багаторічний художній керівник заслуженого самодіяльного народного ансамблю пісні і танцю «Колос» («Діяч культури року») та інші.

Номінацію «Людина Волині» організатори дійства у Волинському академічному музично-драматичному театрі  імені Т. Г. Шевченка присвятили своєму багаторічному лідерові – лучанинові Олексієві Левченку. На жаль –  посмертно...