Полтавська громада ініціює благодійні проекти. Черговий такий спрямовано на додатковий соціальний захист земляків, які добровільно захищали східні кордони України. Про необхідність підтримати цих людей на одній з нарад говорив голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко. Він сказав, що вони ще залишаються без належної поваги й соціального забезпечення, тому наш обов’язок за рахунок фінансових можливостей виконавчої влади, органів місцевого самоврядування усунути цю несправедливість.

Найближчим часом на сесію обласної ради винесуть пропозицію щодо встановлення для такої категорії 75-відсоткової пільги на оплату житлово-комунальних послуг за рахунок коштів місцевих бюджетів. Окрім того, добровольців-учасників АТО планують забезпечити безкоштовним санаторно-курортним відпочинком раз на два роки, медичними послугами за кошти обласного бюджету й виплатити їм одноразову матеріальну допомогу обсягом 5 тисяч гривень. Також для цієї категорії захисників діятиме пільговий проїзд на рейсах міжміського та міжрайонного сполучення. Про це поінформувала присутня на нараді директор департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко. Вона підготує проект з цього рішення на сесію облради.

У Полтаві вже формують комісію, яка визначатиме статус учасника АТО, розробляють зразок посвідчення для добровольців, яке діятиме на території краю, шукають необхідні для цього кошти.