Учора під час візиту до Німеччини Президент України Володимир Зеленський підписав з Канцлером ФРН Олафом Шольцом Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Федеративною Республікою Німеччина, укладену в межах Спільної декларації, яку прийняли Україна та члени «Групи семи» у Вільнюсі 12 липня 2023 року.

Цією безпрецедентною угодою Німеччина засвідчує свою непохитну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів від 1991 року. Німеччина має намір надавати підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно, щоб допомогти нашій державі захистити себе та відновити територіальну цілісність, йдеться у документі.

Як повідомляє Офіс Президента, у програмі глави Української держави — також відвідання Франції для переговорів із Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. 17 лютого Володимир Зеленський виступить на головній сцені Мюнхенської безпекової конференції та проведе двосторонні зустрічі на її полях.

Докладніше про це читайте в наступному номері «Урядового кур’єра»