Уманський міський центр зайнятості на Черкащині тісно співпрацює з місцевим міжшкільним навчально-виробничим комбінатом (МНВК). Комбінат забезпечує потреби учнів загальноосвітніх шкіл міста у допрофільній підготовці, профнавчанні, а також надає освітні послуги слухачам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості та направлені на профпідготовку, перепідготовку за спеціальностями «автосправа» — водії категорії «В» і «С», «швачка», «секретар-друкарка» і «токар».

Міський центр зайнятості у жовтні 2016-го — березні 2017 року на базі МНВК організував профнавчання 13 безробітних за професією «швачка» на замовлення приватного підприємства «Уманська швейна фабрика».

— Швейна справа — це художня творчість, яка потребує багато зусиль, зосередженості й творчого пошуку. Тому швачка повинна вміти виконувати всі види робіт з виготовлення одягу за стандартами та індивідуальними замовленнями. Наші майстри допомагають курсанткам осягнути всі тонкощі професії. Після навчання кожна з них стає фахівцем, знаходить своє покликання у створенні красивого і стильного одягу, — каже майстер виробничого навчання комбінату Анна Мусатенко.

11 безробітних жінок, які пройшли піврічний курс навчання, вже працевлаштовано на місцеву швейну фабрику. Ще дві також незабаром отримають роботу.