ДЕРЖАВНИЙ КОНТРОЛЬ. Уряд контролюватиме ситуацію на ринку нафтопродуктів, щоб забезпечити стабільність як для учасників ринку, так і для споживачів. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко в ефірі програми «Шустер LIVE» на телеканалі «Перший національний» 6 квітня 2012 року.

«Уряд ніколи не залишить ринок нафтопродуктів без уваги і завжди контролюватиме, зважаючи на чутливість цього ринку. Завдання влади – сприяти тому, щоб на ринку не було дефіциту та спекулятивної складової, а споживачі отримували якісне пальне», - сказав Юрій Бойко.

Міністр додав, що про необхідність контролю держави за ринком нафтопродуктів свідчить і досвід сусідніх країн.

«Для прикладу візьмемо Росію, яка у травні минулого року цей ринок відпустила, і на жаль, отримала спекуляції та дефіцит продукції. Коли  Туреччина відпустила ситуацію на ринку нафтопродуктів ціна на бензин одразу зросла до 2 євро», - нагадав Міністр.

Юрій Бойко запевнив, що Уряд здійснюватиме і тактичні і стратегічні кроки, щоб забезпечити стабільність на ринку. Зокрема, Уряд має намір ввести «плаваючу» акцизну ставку на пальне, закрити нелегальні мінізаводи з виробництва нафтопродуктів, впровадити додавання біоетанолу в бензин, налагодити газифікацію вугілля для виготовлення світлих нафтопродуктів та збільшити власний видобуток нафти.

Прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості