Олег ГРОМОВ,
«Урядовий кур’єр»

Дедалі більше банків поновлюють роботу своїх відділень та філій і ті починають працювати у звичному штатному докарантинному режимі.

Про це на своєму офіційному сайті повідомляє Нацбанк України.

За словами керівників головного фінансового регулятора країни, вже розпочали свою роботу відділки банків та банкомати, які знаходилися у різноманітних торговельних центрах, які у перші місяці дії карантину не працювали.

«Якщо на початку травня 2020 року частка відкритих відділків банків складала 75%, то зараз цей показник збільшився до 89%. До того, вже 97% банкоматів працюють у звичному режимі, видаючи клієнтам готівку», — йдеться у повідомленні Нацбанку України.

Також керівники регулятора інформують про роботу деяких найбільших банків України. Так, у Ощадбанку працює 93% всіх відділків та 98% банкоматів. ПриватБанк залучив до роботи 74% відділків та 97% банкоматів. РайффайзенБанкАваль відкрив практично всі свої відділки. Така сама ситуація і стосовно роботи УкрСибБанку та АльфаБанку.

Як повідомляв наприкінці березня 2020 року «Урядовий кур’єр», попри те що уряд України дозволив банкам працювати у звичному режимі і на них практично не розповсюджувалися правила карантину, чимало фінустанов все-таки закривали частину своїх філій та відділків. Так, приміром, станом на 20 березня, АльфаБанк закрив 45 своїх відділків.

Також чимало фінустанов пішли на часові обмеження роботи своїх відділень та філій.