БРЮССЕЛЬСЬКИЙ ОФІС. Перереєструвати своє авто в іншій європейській країні. Ця формальність неминуче перетворюється на бюрократичну тяганину, яка до того ж дорого коштує власнику автомобіля. Єврокомісар Антоніо Таяні пропонує полегшити процедуру: обмінюватися технічною інформацією щодо авто мають державні органи тих чи інших країн. Це дозволить заощадити і час, і гроші.

Якщо людина працює в іншій країні ЄС і їздить на службовій машині, то перереєстровувати автомобільне потрібна, пропонують у Єврокомісії. Також стане неможливо зареєструвати в іншій країні Євросоюзу вкрадену машину. Велику вигоду мають отримати компанії з оренди. Приміром, по закінченні купального сезону в Іспанії автомобілі для туристів можна буде перевезти в інше місце без перереєстрації. У кінцевому підсумку це зменшить ціни на прокат авто. Говорить Дідьє Фенікс, директор бельгійського відділеня компанії з оренди автомобілів Europcar:

«Якщо ми бачимо, що насправді можемо заощадити на логістиці, за умов надзвичайно високої конкуренції на ринку, звичайно, ми знизимо ціни, це очевидно».

Проте пропозиція не враховує інтереси всіх автомобілістів – наприклад, тих, хто збирається працювати за кордоном тільки тимчасово:

«Зрештою, найпростіше було б перейти від національної до загальноєвропейської реєстрації авто. Однак про це, говорити Європа ще не готова»”,- повідомляє кореспондентка Євроньюз Одре Тільв. 

Copyright © 2012 euronews