Тривалий час від початку бойових дій на території Донбасу вибухотехнічний відділ Головного управління Національної поліції України в Донецькій області перебував у непривабливій ролі безхатька, оскільки вся інфраструктура залишилися в окупованому Донецьку. Відтепер цей важливий підрозділ отримав постійне місце перебування й базуватиметься в Маріуполі в капітально відремонтованій та оснащеній відповідною технікою адміністративній будівлі. Керівник обласної поліції Микола Семенишин уже вручив в.о. начальника вибухотехнічного відділу Сергієві Нестерову сертифікат на службове приміщення і доречний подарунок — ключі від сучасного службового автомобіля-позашляховика.

«Поліпшуючи матеріально-технічне забезпечення підрозділів поліції, ми зможемо істотно підвищити рівень безпеки громадян та якісне надання поліцейських послуг населенню», — переконаний він.

Базується підрозділ поряд із кінологічним центром поліції, оскільки ці служби у разі необхідності зазвичай спільно виїжджають на завдання. Нині у штаті вибухотехнічного відділу створено дві групи фахівців з розмінування: одна обслуговує приморський Маріуполь і довколишні населені пункти, а інша працює на півночі Донеччини. Безробіття вибухотехнікам поки що нітрохи не загрожує, адже з початку року вони здійснили майже 900 виїздів на місця вилучення різноманітних боє­припасів, а ще на перевірки, реагуючи на анонімні повідомлення про замінування, і на профілактичні огляди під час масових заходів.

Співробітники відділу з огляду на суворі реалії прифронтового краю постійно проводять профілактичні заняття з мінної безпеки для місцевих дітей.