У дворі багатоквартирного  будинку, де я мешкаю, стоїть сміттєзбірна споруда (допоміжне нежитлове приміщення), яка практично ніяк не використовується. Хіба що двірник тримає там свої інструменти. І ось у мене виникла ідея взяти її  в оренду та створити там пункт прийому склотари. Проте я не знаю процедури, як на законних підставах це можна зробити і чи можна взагалі. Буду вдячний за відповідь.

С. МУСІЄНКО,
м. Київ

Олександр МАЗУРЧАК,
перший заступник
голови КМДА:

— Сміттєзбірна споруда у дворі вашого будинку, передбачена для попереднього сміттєсортування відходів, використовується для зберігання інвентарю працівника з комплексного прибирання житлових будинків з прилеглими територіями та посипочного матеріалу, що є одним з його призначень.

Відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону «Про оренду державного та комунального майна», нежитлові приміщення надаються в оренду, однак при цьому слід враховувати думку мешканців, оскільки згідно з пунктом 2 статті 10 Закону «Про приватизацію державного житлового фонду» власники квартир багатоквартирних будинків є співвласниками допоміжних приміщень будинку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою. Власники неприватизованих квартир багатоквартирного будинку є співвласниками допоміжних приміщень на рівні з власниками приватизованих квартир.