ЧОТИРИ ЛАПИ

Минулими вихідними у Києві відбулися виставки собак усіх порід: міжнародна — «Київська Русь-2012» та «Кришталевий кубок України-2012»

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Олександр ЛЕПЕТУХА (фото),
«Урядовий кур’єр»

Навіщо господарі водять своїх вихованців на виставки? Це хобі, скаже хтось і матиме рацію. Це бізнес, скаже інший і теж матиме рацію. Це хвороба і вона заразна, висловить власну думку третій. Та в цих словах також є частка правди. Досвідчені собаководи стверджують: хто хоча б раз побував у цьому досить камерному світі, неодмінно захоче побувати ще раз.

Надто вже він затягує — цей світ дивних слів, титулів, часом інтриг (звісно, людських, а не собачих) і змагальності. Світ, де збирається собачий цвіт. Тобто ті, у кого все гаразд з породою. Вкрай приємно, коли ваш улюбленець отримує медалі і дипломи. Однак навіть, якщо цього разу ви залишилися без призів, не впадайте у відчай. Будуть інші виставки, інші експерти, ще трохи праці — і все вийде.

Такі лапи треба берегти.

Днями у Києві відбулися вже традиційні виставки собак усіх порід «Київська Русь-2012» та «Кришталевий кубок України-2012», організовані Кінологічною спілкою України. Серед учасників — понад п’ять тисяч співвітчизників і представників ближнього й далекого закордону. Екстер’єрні якості тварин оцінювали понад тридцять всесвітньо відомих експертів із шістнадцяти країн.     

Найбільшою кількістю учасників були представлені породи доберман, лабрадор-ретривер, цвергшнауцер, німецька вівчарка, мопс, золотистий ретривер. А когорту рідкісних представляли австралійська вівчарка, австралійський тер’єр, американський голий тер’єр, англійський спрингер-спанієль, босерон, кунхаунд чорнопідпалий, ландзір, поденгу-ібісенку та інші.

Ми з «мамою» такі модниці.

Насамкінець зазначимо, що частину коштів від проведення виставки Кінологічна спілка України традиційно перерахувала до одного зі столичних дитячих будинків. А отже, чотирилапі недаремно провели бурхливі вихідні у Києві. Тим самим спростувавши слова з відомої пісні, що виставка собак — то лише виставка господарів. А собакам, мовляв, все одно. Ні, насправді вони також «причому».

«Давай здобудемо приз, адже нащадкам космонавтів програвати негоже!»