У рамках угоди з російським ВАТ "Сургутнафтогаз" фахівці ВАТ "Сумське НВО ім. М. В. Фрунзе" виконали монтажні та пусконалагоджувальні роботи з підготовки до експлуатації другої черги газотурбінної електростанції Рогожниківського нафтового родовища. Як повідомила прес-служба товариства, завдяки новому обладнанню загальна потужність ГТЕС збільшиться до 72 МВт. Попутний газ, який раніше спалювався на факелах, застосовуватиметься для виробництва електроенергії.

Сумські машинобудівники виготовили три енергоблоки на основі газотурбінних двигунів НК-16СТ, які відвантажили наприкінці минулого року. Окрім цього, НВО зобов'язалося здійснити монтаж, пусконаладку, а також навчання персоналу.

Монтажні роботи фрунзенці вели у січні 2010 р. Працювати довелося в суворих кліматичних умовах, оскільки родовище розташоване на Крайній Півночі. НВО ім. Фрунзе виконало свої зобов'язання за 7 місяців, як і передбачалося умовами контракту. В ці дні завершуються останні випробувальні роботи.

Це вже друга електростанція на Рогожниківському родовищі, обладнання для якої виготовили сумські спеціалісти. Аналогічні енергоблоки для першої черги Рогожниківської ГТЕС НВО ім. Фрунзе поставило у 2007 р. Протягом п'яти останніх років фахівці ВАТ змонтували на об'єктах "Сургутнафтогазу" 10 електростанцій. Зараз ведуться роботи з монтажу та наладки ГТЕС-2 на Північно-Лабат'юганському родовищі. Об'єкт стане до ладу в грудні цього року.