У вівторок, 28 жовтня, в Ужгороді завершували Всеукраїнську естафету пам’яті «Слава визволителям України!», розпочату в лютому минулого року в Луганську. Її було присвячено 70-й річниці вигнання з України фашистських загарбників.

Учасники пам’ятних святкувань поклали квіти до пам’ятників «Україна — визволителям», що поблизу українсько-словацького кордону, та «Добровольцям Закарпаття — учасникам Другої світової війни».

Мітинг, що відбувся на Пагорбі Слави в Ужгороді, зібрав сотні учасників. Промовці наголосили, що там, де розпочалася переможна хода визволителів України, через сім десятиліть знову гинуть люди у військовій формі. Їм доводиться знову захищати Вітчизну від ворогів, і їхній подвиг теж гідний слави та почестей.

Біля пам’ятника «Україна — визволителям» несли почесну варту молоді воїни. Фото з сайту ukraina-vyzvolytelam.com.ua

Присутні пом’янули хвилиною мовчання тих, хто в усі часи захищав Україну, хто боронить її незалежність у неоголошеній війні, що триває в ці дні на сході держави.

До присутніх звернулися ветерани колишньої війни, а молодь підготувала щемливу поетичну розповідь, в якій історичну ретроспективу поєднала з сучасними подіями. «Давно скінчилася ота війна… А ця війна нові життя збирає!» — линуло з їхніх вуст. І далі: «Герої не вмирають! Вмирають вороги! Здавна було і так буде! Ви живете вовіки і віки. І подвиг ваш ніхто вже не забуде!»