Вже багато разів звертався до органів праці та соціального захисту за місцем проживання з проханням надати мені путівку на оздоровлення як учаснику  війни. І весь час чую лише обіцянки. Дуже прикро, що про нас — ветеранів — згадують лише на свята. Мені вже чимало років, тож боюся, що обіцяної та гарантованої державою путівки можу просто не дочекатися.

П. ЮШКОВЕЦЬ,
м. Ківерці Волинської обл.

Ірина КИСЛЯК,
заступник директора
Департаменту соціальних послуг
Мінсоцполітики:

— Відповідно до порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 22.02.2006 року № 187, путівки до санаторіїв видаються інвалідам, ветеранам війни, особам, на яких поширюється чинність Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» згідно з встановленою чергою в органах праці та соціального захисту населення в міру надходження путівок, відповідно до медичних рекомендацій з урахуванням пільг, встановлених для конкретної категорії осіб.

Ветерани війни забезпечуються  санаторно-курортними путівками в санаторії, підпорядковані Мінсоцполітики, – «Перемога» (м. Київ), «Батьківщина» (м. Трускавець), «Салют» (м. Одеса), «Ветеран» (м. Алушта), «Слава» (м. Миргород), ім. М.О. Семашка (селище Семеїз).

Слід зазначити, що місцеві органи виконавчої влади (управління праці та соціального захисту населення ра­йонних державних адміністрацій) також мають можливість придбати санаторно-курортні путівки для ветеранів війни за рахунок коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг для ветеранів війни, до інших санаторіїв, розташованих по всій території України.

За повідомленням Головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської обласної держадміністрації, ви як учасник війни, відповідно до наданої заяви та медичної довідки форми 070/о з 12.10.2007 року перебуваєте  на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою кардіологічного профілю. Станом на серпень 2011 року ваша черга № 19 серед осіб цієї категорії за вищезазначеним профілем лікування.

Зважаючи на це, ви будете забезпечені путівкою на санаторно-курортне лікування в установленому порядку відповідно до медичних рекомендацій.