Ще у 2001 році у селищі, де я мешкаю, створили підприємство «Нектар», яке надавало комунальні послуги місцевим мешканцям. Угоди з ним я не укладала, але послуги оплачувала регулярно.

А в 2006 році у моїй квартирі почав протікати дах, з’явилися грибок, пліснява. Я зверталася до голови селищного комітету, а той — до працівників «Нектару», аби полагодили. Та останні відповіли лаконічно: «Немає грошей». Тому платити цьому підприємству за комунальні послуги я перестала.

Й надалі на мої неодноразові звернення щодо ремонту даху вони не реагували, але мене стали вважати злісним неплатником за комуналку.

Та що ж це за послуги, коли дах тече, а сміття вивозять раз на 10 днів?

Я б і не проти платити «Нектару», але тільки за фактично надані послуги. А вони подали на мене до суду, і мені присудили виплатити борги з моєї мінімальної пенсії. А дах тече і досі. То чи є взагалі справедливість?

А. ШАПОВАЛОВА,
смт Свеса Сумської обл.

Ігор ПАЛАГІН, 
голова Ямпільської районної
держадміністрації:

— Суть питання полягає у вашому небажанні  в період з 2001 року укласти угоду з МПП «Нектар» на надання житлово-комунальних послуг, що регламентується Законом «Про житлово-комунальні послуги» та постановою Кабінету Міністрів № 560 від 12.07.2005 року.

Згідно з правилами надання житлово-комунальних послуг по утриманню будинків і прибудинкової території ви зобов’язані укласти договір з надавачем житлово-комунальних послуг та своєчасно їх сплачувати. МПП «Нектар» тричі звертався з позовами до Ямпільського районного суду про примусове стягнення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги, які були вирішені на користь МПП «Нектар».

Ви двічі апелювали до вищої судової інстанції, але Сумський обласний суд залишив без змін рішення Ямпільського районного суду.

На теперішній час ваша заборгованість за отримані житлово-комунальні послуги становить 996 гривень.

Для уникнення непорозумінь в подальшому вам рекомендовано укласти угоду з МПП «Нектар» про надання житлово-комунальних послуг та щодо термінів погашення заборгованості.

Щодо ремонту покрівлі будинку, де ви мешкаєте, повідомляю таке.

Поточний ремонт покрівлі будинку над вашою квартирою проведено в серпні 2012 року, про що складено акт виконання поточного ремонту покрівлі будинку.

20 листопада 2012 року комісія у складі заступника голови Ямпільської районної державної адміністрації, завідуючого сектором житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Ямпільської районної державної адміністрації, секретаря Свеської селищної ради, директора МПП «Нектар» розглянула порушене питання з виїздом на місце.

Через вашу відсутність за місцем проживання не вдалося спільно обговорити ці питання. В розмові з вашою сусідкою з’ясовано, що із серпня 2012 року протікання даху над будинком не зафіксовано.