У процесі зближення нашої держави з Європейським Союзом важливим є становлення Єдиного логістичного комплексу України. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час «круглого столу», що відбувся у рамках 9-го Міжнародного автосалону вантажних, комерційних і спеціальних автомобілів «TIR’2013».

За словами урядовця, нагальним є оновлення рухомого складу, і за три останні роки в Україні придбано понад 50 тисяч сучасних вантажних машин. «Для розвитку автотранспортної галузі триває робота з адаптації законодавства в рамках положень та директив ЄС. Перш за все це стосується підвищення безпеки перевезень та соціальних умов роботи працівників галузі, екологічних стандартів, створення сприятливих умов для інвестування в галузь. Зокрема, з наступного року разом із митницею планується запровадження Єдиної інформаційної системи «Централізований облік дозволів на міжнародні перевезення», — сказав Олександр Вілкул.

За його словами, створення Єдиної інформаційної системи обліку дозволів дасть міжнародним перевізникам доступ до інформації в такому ж самому обсязі, який наразі мають Митна служба та Укртрансінспекція. Це слугуватиме збільшенню прозорості ринку, створенню рівних умов для його учасників.

Безпека перевезень виходить сьогодні на перший план. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Впровадження Єдиної інформаційної системи також дасть змогу через Інтернет у режимі реального часу бачити рух кожного дозволу — з моменту його отримання до повернення, а також наявність залишків. Це значно підсилить контроль за ефективністю використання дозволів, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

«Важливо, що з процесу розподілу дозволів на міжнародні перевезення буде усунуто людський чинник. Дозволи видаватимуться в он-лайн-режимі. Їх розподіл здійснюватиметься на основі об’єктивних даних комп’ютерного аналізу. Це сприятиме дебюрократизації та дерегуляції галузі, а отже її наближенню до стандартів Євросоюзу», — переконаний Олександр Вілкул. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»