Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Про затвердження переліку медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають оподаткуванню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків» від 23 квітня 2014 року №118.

Постанова №118 набула чинності 26 квітня 2014 року (з дня опублікування) і діє до 1 липня 2014 року.

Нагадуємо, що ставка 7% ПДВ застосовується під час операцій з:

♦ постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів, а також медичних виробів за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України;

♦ постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, дозволених для застосування у межах клінічних випробувань, дозвіл на проведення яких надано центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я (пп. «в» п. 193.1 ст. 193 ПКУ).

Скасовані платежі

18 квітня 2014 року набув чинності Закон України від 08.04.2014 р. №1191-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відміни екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль», яким відмінено сплату екологічного податку на утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль.

Нагадаємо, що з 01.09.2013 р. до 17.04.2014 р. оподатковувались екологічним податком операції з ввезення, виробництва, придбавання транспортних засобів та кузовів до них, які в подальшому підлягали утилізації.

Із 01.01.2014 р. до 17.04.2014 р. оподатковувались акцизним податком переобладнані вантажні автомобілі у легкові автомобілі, призначені для перевезення пасажирів.

 Головне управління доходів у м. Києві