Миколаїв у всеукраїнських кримінальних зведеннях звучить чи не щодня. Здається, що саме тут столиця кримінального світу. І людей вбивають поліцейські, і самі вбиваються, і на правоохоронців уваги не звертають. Відео з «розбірками» між поліцейськими та нахабними хлопцями обійшло інтернет, поширено в соціальних мережах. На камері чоловіки у стані явного сп’яніння, не соромлячись, позують та лаються. Таке враження, що хизуються. Мовляв, хто крутіший.

У ролі «ввічливих чоловічків» виступили п’ять нарядів поліції, які не змогли приборкати хуліганів. У присутності поліцейських ті продовжували бити людей, крили нецензурною лайкою всіх, включаючи правоохоронців. Поліцейські мовчки спостерігали за тим, що відбувається. За підсумками інциденту всіх поліцейських, які приїжджали на виклик, звільнено. Стосовно обох бешкетників порушено кримінальну справу, суд обрав їм запобіжний захід — домашній арешт з обов’язковим носінням електронного браслета.

Поліцейські насправді здавалися хлопчиками для побиття, мало не вибачалися перед нахабами. Оцінку діям правоохоронців у цій ситуації вже дав міністр. Реальну оцінку. Таку саму оцінку діям поліцейських дають активні громадяни. Адже нормальних людей в південному корабельному краї дратують щоденні новини з кримінальним відтінком. Отже, вони й вирішили боротися по-своєму.

На вулицях міста встановили білборди із зображеннями Сімова та Слободянніка, хлопців, які вчинили дебош на центральній вулиці міста. Зверху на борді текст: «Не будь, як Артем і Гена. Поважай людей». Нижче — «Україна без биків».

Мажорів у місті вистачає. Гості дивуються: звідки тут круті машини, що коштують мільйони? Щонайменше штук шість «бентлі» їздять містом. Звідки круті домівки? Звідки все це? Невідомо. Незрозуміло.

На пішохідній вулиці міста мажори влаштовують «авто-паті», ганяють, як скажені. В Національному парку «Білобережжя Святослава», що на Кінбурнській косі, організовують ралі для джипів. Доки будемо мовчати та миритися з цими фактами, доти й будемо спостерігати наслідки. Миколаївці не мовчать. Хоч якось діють. Реальні вчинки стають протидією антигромадським діянням. Тож на кожного «мажора» знайдеться і свій «мінор».