Зробити весілля незабутнім мріє кожна пара. Не давні традиції і не банальний сценарій, а екстрим та імпровізація стали головною вимогою оригінального свята для сучасних молодят. Чим тільки не дивували світ у день одруження неординарні особи. І фатою завдовжки кілька кілометрів, і бігом через смугу перешкод, і церемонією реєстрації шлюбу під хмарами, під водою, навіть у космосі…

Як бачите, щось нове тут вигадати складно. Нареченому з потягом до пригод до шмиги не куниця і не красная дівиця, а спортивна відчайдуха, для якої з милим рай і в спальному мішку на скелі. Парашути, яхти, повітряні кулі, альпіністське спорядження приходять на зміну пишному розпису в урочистих залах.

Просто уявімо собі пару, котра ламає голову, що ж іще таке небачене втнути, аби гості попадали від подиву і довго оговтатися не могли. Що не придумають — було… Зрештою, махнули рукою і вирішили не сподіватися на щось надзвичайне на власному весіллі. Мало бути просто весело і святково. Ніхто й гадки не мав, що корективи у ці плани внесе… кафе. Привітали нову подружню пару, похвалили нареченого, який «як на світ народився — сам із собою ні разу не побився», і наречену, яка «як ляже спати, то від неї і слова не чути», і гості сіли пригощатися. Невдовзі п’ятьом із них стало зле, причому не від надмірної кількості міцних напоїв. Навіть наречений потрапив під крапельницю.

Літня спека і заклади громадського харчування — ось він, неврахований фактор сучасного весільного екстриму. А як він може урізноманітнити світлини з урочистої події! Молодята в лікарняній палаті, букет шприців, розваги з уколами, романтичний забір аналізів… Гості можуть cфотографуватися на тлі карет швидкої допомоги, влаштувати гонки на лікарняних візках чи командні перегони з носилками. Хто хоче такого екстриму — гайда до Чернігова! Утім, сфотографуватися вдасться, а от скуштувати наїдків із сюрпризом — навряд чи. Адже у закладі громадського харчування, який влаштував справді незабутнє весілля, вже попрацювали фахівці санепідемстанції. Комплекс протиепідемічних заходів зведе нанівець кількість непередбачених сценарієм весільних розваг.

А якщо говорити без іронії, то саме від розвитку подій із ймовірністю потрапити в лікарню відмовиться будь-який екстремал. Краще вже на байках промчатися чи здивувати співгромадян екстравагантним весільним одягом, ніж убратися в лікарняний одяг. Звісно, медовий місяць ліпше провести на яхті, ніж на медичному судні…

Напевне, мають рацію мудрі люди, коли кажуть, що кожен має займатися своєю справою. Якщо це заклад громадського харчування, то нехай просто смачно годує, до того ж їжею, котра не зашкодить чиємусь здоров’ю. Різноманітні сценарії з культурною програмою залишимо писати фахівцям. А молодятам один із найурочистіших днів у їхньому житті нехай не затьмарить жодна прикра несподіванка.