За підсумками участі в засіданні Комісії Україна — НАТО на рівні міністрів оборони у Брюсселі виконувач обов’язків керівника вітчизняного оборонного відомства генерал-полковник Михайло Коваль узяв участь у брифінгу для представників міжнародних засобів масової інформації.

«Сьогодні ми отримали загальну підтримку наших дій Альянсом. Усі міністри оборони країн — членів НАТО висловили одностайну підтримку України, підтримали керівництво держави, Збройні сили, силові структури, які виконують завдання в ході Антитерористичної операції на сході України. Також міністри оборони привітали український народ з новим легітимно обраним Президентом — Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України», — повідомив генерал-полковник Михайло Коваль.

В Альянсі задоволені новим витком відносин з Україною. Фото з сайту news.yahoo.com

Глава оборонного відомства зазначив, що його розмова з міністрами оборони країн —членів НАТО була продуктивною і мала чітку практичну спрямованість.

«Допомога Україні від країн Альянсу триває на повний хід. Ми вже отримуємо практичну допомогу від Франції, Польщі, США, Великої Британії, очікуємо, що долучаться й інші країни-учасниці. На цей час йдеться лише про нелетальну зброю», — повідомив генерал-полковник Михайло Коваль.

Він розповів, що під час засідання Комісії Україна — НАТО на рівні міністрів оборони учасники заслухали доповідь про ситуацію на сході України, висновки з оцінки ситуації, практичні кроки, яких вживає керівництво Антитерористичної операції з метою ліквідації злочинних угруповань.

«Я почув реакцію міністрів оборони Альянсу на ті події, які відбуваються в Україні. Вона чітка і зрозуміла: 21 міністр оборони, присутній на засіданні, під час своїх виступів схвалив дії керівництва України та АТО», — підкреслив виконувач обов’язків міністра оборони.

Він зауважив, що на сьогодні зібрано чимало доказів присутності серед терористів на сході України представників північнокавказького регіону та інших регіонів Росії, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

«Ми щодня їх бачимо по нашому телебаченню. Вони є і серед полонених, яких захоплюють українські військовослужбовці. Таких моментів у нас дуже багато, всі вони документуються і спрямовуються в одну «теку» майбутнього судового процесу, який наша держава порушить стосовно тих, хто розпочав неоголошену війну на її теренах», — наголосив генерал-полковник Михайло Коваль.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»