УНІВЕРСІАДА-2013

Українські спортсмени —  серед лідерів студентських ігор

Вдалим назвала виступ своїх підопічних на  XXVII літній Всесвітній універсіаді Федерація боксу України. За підсумками вирішальних двобоїв українські майстри шкіряної рукавички поклали до скарбнички нашої команди дві золоті нагороди, а в ній на той час уже була бронзова медаль Дениса Берінчика (вагова категорія до 64 кг).

Фінальний бій лідера збірної України у вазі до  75 кг Дмитра Митрофанова пройшов під диктовку нашого боксера. Винятком став лише стартовий раунд, який залишився за узбеком Азізбеком Абдугофуровим. Та й цей раунд, як виявилося пізніше, Дмитро просто провів у «розвідці», немов навмисне віддавши перевагу опонентові, аби знайти слабкі сторони суперника, щоб у наступних двох трихвилинках увімкнути підвищену швидкість та просто таки декласувати супротивника.

Цей задум і розпочав втілювати у життя Дмитро зі стартових секунд другого раунду. Порівняно зі стартовою трихвилинкою, у нашого боксера почали проходити силові бокові удари. Правою, лівою, потужні удари по корпусу,  різноманітні й  технічні  дії  допомогли  розбити захисні редути узбека.

Скоротивши дистанцію і вийшовши на улюблений для себе ближній бій, Дмитро надалі повністю заволодів ініціативою та змусив Азізбека дедалі частіше помилятися. Єдине, що зміг протиставити нашому боксерові узбек, — постійні клінчі та не зовсім спортивні прийоми.

Насправді ми — сама ніжність. Зліва направо: Денис Берінчик, Дмитро Митрофанов, Олександр Гвоздик. Фото з сайту fbu.net.ua

На останній раунд  Дмитро вийшов повним сил та завзяття і зміг остаточно зламати опонента психологічно і фізично. На боці Дмитра зіграла і його неабияка  фізична готовність. В останньому раунді Митрофанов був помітно активнішим за суперника. У середині останньої три хвилинки сили й зовсім залишили узбека. А Дмитро довів бій до логічного переможного і видовищного завершення.

Містер Батерфляй — Андрій Говоров

А ось фінальний поєдинок Олександра Гвоздика, на жаль,  не відбувся. Чому на жаль? Тому, що цей поєдинок також був би  надзвичайно цікавим і  видовищним, адже у фінальному двобої мали зійтися  світові лідери вагової категорії до 81 кг: Олександр Гвоздик та росіянин Дмитро Бівол. Проте внаслідок отриманої у півфіналі травми росіянин так і не зміг вийти в ринг проти нашого вже на той час чемпіона. А коли камера піймала росіянина на трибунах, Дмитро Бівол сидів із перебинтованою рукою й аплодував успіху нашого чемпіона, та і сам, напевно, був задоволений сріблом.

Не відстають від боксерів і наші плавці. Сьомого дня змагань Андрій Говоров та Дарина Зевіна поповнили нашу медальну скарбничку «золотом» і «сріблом» відповідно. Андрій подолав 50-метрівку батерфляєм за 23,28 секунди, такий самий результат — у білоруса Євгена Цуркіна. Він також піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу.

Дарина на дистанції 200 метрів на спині програла 0,19 секунди австралійській спортсменці Медісон Вілсон, яка виграла заплив із часом 2:09,41.

Отож після 167 із 351 змагання  наша збірна посідала п’яте загальнокомандне місце із 7 золотими, 15 срібними і 19 бронзовими медалями.