№231 (7629)

  • Перший візит — до Києва

    Президент Володимир Зеленський провів зустріч із новопризначеним державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Девідом Камероном. Глава держави привітав Девіда Камерона із призначенням міністром закордонних справ і подякував за те, що свій перший робочий візит на новій посаді він здійснив до Києва.

  • Україна залишиться гарантом продбезпеки

    Президент Володимир Зеленський наголошує, що Україна має намір залишатися гарантом продовольчої безпеки для багатьох країн, зокрема на африканському континенті, і доводить це конкретними кроками, забезпечуючи роботу зернового коридору попри всі спроби рф завадити його функціонуванню. Про це глава держави заявив в інтерв’ю журналістам африканських ЗМІ. На зустрічі були представлені медіа з Анголи, Ботсвани, Тунісу, Республіки Гвінея, Кенії, Марокко, Нігерії, Сенегалу, Південно-Африканської Республіки, Замбії.

  • США розширюватимуть програми співпраці

    Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) сприятиме підтримці малого та середнього бізнесу, розширенню грантових програм для підприємців, зокрема бізнесів на деокупованих територіях, продовжуватиме програми підтримки експорту. Також агентство може підтримати Україну в залученні найбільших американських банків до інвестиційних проєктів. Про це йшлося під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра України — міністра економіки Юлії Свириденко із заступницею адміністратора USAID Ізабель Коулман.