ПАМ'ЯТЬ 

Минуло 90 років з того дня, коли сотня працівників Ніжинської повітової міліції дала бій під селом Дорогинка

Правоохоронці захищали військові склади від нападу переважаючих сил ворога. Захоплення цих об'єктів загрожувало мирному населенню грабежами й насиллям, розгулом анархії та беззаконня, які сягнули б не лише Ніжина, а й Чернігова та Києва.

Як зауважив на вшануванні пам'яті героїв правнук одного з небагатьох міліціонерів, котрим вдалося вижити, Валентин Мушкетик, ця трагічна подія, що багато років замовчувалася, є наукою мужності і патріотизму для нових поколінь правоохоронців. Тому найкращих слів заслуговують сьогоднішні колеги його прадіда, які не забувають ті далекі події.

- У далекому 1921 році ніжинські міліціонери ціною власного життя до кінця виконали свій службовий та громадянський обов'язок, - сказав заступник міністра внутрішніх справ генерал-майор міліції Леонід Зима. - Ці славні сторінки історії повинні бути увіковічені, молодь має знати імена героїв і виховуватися на гідному прикладі.

Леонід Зима передав у фонд майбутнього музею історії Ніжинської міліції револьвер системи "наган" 1916 року - цю зброю масово використовували міліціонери тих часів. Начальник обласного управління МВС Олександр Михайлик у свою чергу вручив керівникові Ніжинського міськвідділу внутрішніх справ Олександру Шипілову зразок зброї часів становлення вітчизняної міліції - гвинтівку-трьохлінійку, а також старовинну ікону з образом Миколи Чудотворця.