"КЛІНІКА ЖАХІВ"

Вісім італійських лікарів засуджені до позбавлення волі за те, що без медичної необхідності відправляли здорових людей на операції.

Як повідомляє газета La Repubblіca, заради наживи кілька співробітників міланської лікарні Святої Рити зробили понад 80 таких операцій, у тому числі з видалення здорових легенів і молочної залози.

Одна 88-річна жінка тричі піддалася хірургічному втручанню, кожне з яких обходилося в 12 тисяч євро, хоча, як з'ясувалося, їй було досить одного.

Італійські засоби масової інформації охрестили лікарню Санта-Рита "клінікою жахів".

З 2005 по 2007 рік деяким пацієнтам призначали надмірно інтенсивний курс лікування, аби виправдати виділення медичному центру державної субсидії. При цьому п'ять непотрібних операцій завершилися смертю.

Провідний консультант клініки П'єр Паола Брега Массоне засуджений до 15 років позбавлення волі. Зачитуючи вирок, суддя назвав його "жорстокою, зловмисною людиною, не здатною на елементарний жаль".

Адвокат Массоне заявив, що його клієнт має намір опротестувати вирок.

Міланська "справа лікарів" завдала великої шкоди репутації італійській охороні здоров'я. Голова профспілки медиків Маріо Фальконі заявив: те, що сталося, - проблема організації системи охорони здоров'я Італії.

"Упевнений, що колеги в Мілані сумлінно надають послуги, а те, що сталося, - це поодинокий випадок зрадництва священної для нас клятви Гіппократа внаслідок недосконалої системи охорони здоров'я", - заявив Фальконі.

"ВВС"