ЗАЛІЗНИЦЯ

Щоб зима не застала зненацька й рух поїздів був безперебійний та безпечний, на всіх залізницях створені оперативні штаби для своєчасного реагування на надзвичайні події та боротьбу з негодою. У таких штабах чергування керівників служб, відділень і структурних підрозділів буде цілодобовим.

Підготовчі роботи до подолання примх природи почалися давно. На початок жовтня 128 снігоочисних та 99 снігозбиральних машин вже стояли на марші. Підготовлено 161 компресор, 14 078 стрілочних переводів, обладнаних пневмообдувом, та 2 151 перевід, обладнаний електрообігрівом. В електрифікаційному та електропостачальному господарстві проводяться комплексні перевірки стану контактної мережі.

Дбають на залізниці й про приміщення структурних підрозділів. У 360 з них проведено внутрішній і зовнішній ремонт. Їх утеплено, перевірено опалювальні та вентиляційні системи, системи тепло- та водопостачання. На місцях також створюється зимовий запас вугілля і мастильних матеріалів, запчастин і устаткування. Спецвзуття та спецодяг для працівників залізниці також закуплено. Молоді фахівці, які вперше працюватимуть у холоди, закріплені за досвідченими наставниками і пройшли спеціальне навчання.

Швидкими темпами готують до холодного осінньо-зимового періоду 2010-2011рр. і пасажирські вагони. Скажімо, пасажирська служба Південно-Західної залізниці завершує ці роботи. Заплановано підготувати 1034 пасажирські вагони, з них 578 - на електричному та комбінованому опаленні. Аби не гріти повітря, вагони утеплюють. Залізничники також екіпірують пасажирські вагони інвентарем для зимових перевезень і перевіряють працездатність систем вентиляції та опалення.