КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 21 травня 2014 р.
№ 139
Київ

Про випуск облігацій внутрішньої державної  позики для відшкодування сум податку на додану вартість

Відповідно до статті 24 Закону України “Про Державний бюджет України на 2014 рік” і пункту 23 підрозділу 10 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики із строком обігу п’ять років для відшкодування сум податку на додану вартість платникам, суми податку яких задекларовані до відшкодування до 1 січня 2014 р., не відшкодовані на дату набрання чинності Законом України “Про Державний бюджет України на 2014 рік” і підтверджені за результатами перевірок (далі — облігації).

2. Затвердити такі, що додаються:

Основні умови випуску облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість;

Порядок випуску, обігу, погашення облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість.

3. Міністерству доходів і зборів забезпечити подання:

1) Міністерству фінансів:

у двотижневий строк — матеріалів інвентаризації сум податку на додану вартість, задекларованих до відшкодування до 1 січня 2014 р., не відшкодованих на дату набрання чинності Законом України “Про Державний бюджет України на 2014 рік”, для підготовки проекту акта Кабінету Міністрів України щодо встановлення граничного обсягу випуску облігацій;

у двомісячний строк — складених на підставі заяв платників податку про оформлення відшкодування сум податку на додану вартість облігаціями реєстрів інвентаризації сум податку на додану вартість, задекларованих до відшкодування до 1 січня 2014 р., не відшкодованих на дату набрання чинності зазначеним Законом і підтверджених за результатами перевірок (далі — реєстри), для їх затвердження;

2) Державній казначейській службі — реєстрів у дводенний строк після затвердження їх Міністерством фінансів;

3) органам Державної казначейської служби за місцем реєстрації платників податку на додану вартість — висновків відповідних органів доходів і зборів із зазначенням суми податку, відшкодування якої підлягає оформленню облігаціями згідно з реєстрами, у дводенний строк після затвердження їх Міністерством фінансів.

4. Органам доходів і зборів за місцем реєстрації платників податку на додану вартість забезпечити протягом п’яти робочих днів після затвердження Міністерством фінансів реєстрів подання платникам податку виписки з реєстрів за підписом керівника (заступника керівника) відповідного органу доходів і зборів.

5. Міністерству фінансів:

забезпечити подання Кабінетові Міністрів України проекту акта щодо встановлення граничного обсягу випуску облігацій протягом 10 робочих днів після надходження від Міністерства доходів і зборів матеріалів інвентаризації, зазначених у підпункті 1 пункту 3 цієї постанови;

виступити емітентом облігацій;

передбачати щороку під час складання проекту Державного бюджету України кошти, необхідні для обслуговування та погашення облігацій.

6. Взяти до відома, що Національний банк є генеральним агентом з розміщення, обслуговування обігу, виплати доходу і погашення облігацій.

Премєр-міністрУкраїни    А. ЯЦЕНЮК

Повний текст постанови читайте тут