Шановні читачі, друзі нашої газети!

Новий, 2015, рік для «Урядового кур’єра» особливий. Цього року нашій газеті виповнюється 25 років. Редакція вдячна всім передплатникам: і тим, хто разом з нами всі ці роки, і тим, хто тільки почав нас читати. Ми хочемо зберегти той рівень довіри читачів, що існує сьогодні, й зміцнити його у подальшому. «Урядовий кур’єр» намагається жити вашими турботами й радостями, допомагати вам у добрих справах і приходити на допомогу, коли скрутно. Ми регулярно отримуємо слова вдячності від читачів, але так само регулярно — й критику на свою адресу, котру намагаємося враховувати при підготовці наших чергових номерів. Одне слово, «Урядовий кур’єр» живе сьогоднішнім життям своєї країни, яка переживає нелегкі часи.

Рік 2014-й, що вже відійшов у історію, став справжнім випробуванням і для України загалом, і для її економіки зокрема. Уряд ужив рішучих заходів для втримання ситуації, серед яких — і обмеження витрат державних підприємств. Ця міра, зрозуміло, торкнулася й «Урядового кур’єра». Плануючи свою діяльність у 2015 році, ми передусім спиралися на показники держбюджету й на прогнозні ціни на папір. Друковані засоби масової інформації в Україні, мабуть, як жоден інший ЗМІ в нашій країні, страждають від стрімкого зростання цін на газетний папір, що торік подорожчав майже удвічі. 

У зв’язку з такою ситуацією редакція була змушена ухвалити рішення про скорочення обсягів в 2015 році. Що це значить? «Урядовий кур’єр» буде виходити так само, як і раніше, п’ять разів на тиждень, але зменшеним обсягом — від 12 до 16 шпальт (досі — від 16 до 24). Ми відмовимося від окремих рубрик, до яких наші читачі не виявляли інтересу (серед них, приміром, телевізійна програма), й зосередимося на найбільш популярних і читабельних напрямках. Ми будемо вдячні вам, якщо й ви внесете свій вклад у наше планування. Чекаємо від вас нових тем для «Урядового кур’єра»! Нам цікаво, як виконуються рішення уряду в областях, містах і селах, як працюють там виконавчі органи влади й місцеві управління галузевих міністерств і служб. Реформи, які почалися в нашій країні в 2014 році й триватимуть у 2015-му, будуть нелегкими й складними, та ми впевнені, що позитивний результат не змусить на себе довго чекати, якщо державний апарат працюватиме чітко й злагоджено в непростих умовах. Цей рік буде справжньою перевіркою для тих, хто сьогодні є державним службовцем. Про це ми також збираємося писати, до речі.

Безумовно, передусім газета виконуватиме свою головну функцію — буде розповідати про діяльність Президента, Кабінету Міністрів і центральних органів влади, а також оприлюднюватиме офіційні документи уряду. Але при цьому ми, як і завжди, намагатимемося орієнтуватися на інтереси наших передплатників.

З Новим роком вас, друзі! Дякуємо, що ви є! Разом ми сильніші!

Сергій БРАГА,
головний редактор «Урядового кур’єра»