«Динамо» та «Дніпро»  втратили по два очки, зігравши поєдинки звітного туру внічию. Які висновки з цих матчів зроблять «Фіорентина» і «Брюгге», дізнаємося вже завтра.

Каменем спотикання для «Дніпра» виявилася колишня команда Мирона Маркевича. Щоправда, слід обговорювати радше провину самих дніпрян, які, напевно, недооцінили суперника. Половину матчу Ротань і партнери спокійно розігрували м’яч, іноді даючи можливість менш досвідченим підопічним Ігоря Рахаєва контратакувати, а коли зрозуміли, що запахло смаженим, схаменулися і почали штурмувати чужі ворота. А тут уже харківська молодь, яка має шанс показати себе на євроарені, проявила характер.

Приблизно те саме можна сказати і про «Динамо» з тією лише різницею, що атакуючий потенціал луганців, а головне зіграність футболістів, вищий, ніж у «Металіста». Ось і вийшло, що підопічні Юрія Вернидуба зуміли забити киянам два голи, що, до речі, в нинішньому сезоні вдавалося тільки «Ольборгу», «Евертону» і «Генгаму» в Лізі Європи, запорізькому «Металургу» та тій-такі «Зорі» у Прем’єр-лізі.

На післяматчевій прес-конференції наставник «Зорі» зауважив: він знає, як   позбавити «Динамо» основних козирів.  Головне, щоб тепер такий трюк не вдався «Фіорентині». До речі,  головний тренер «Динамо» Сергій Ребров вважає, що у  флорентійців чимало сильних рис, однак це не робить команду непереможною. До речі, у  матчі 30-го туру чемпіонату Італії «Фіорентина» з рахунком 0:3 поступилася «Наполі». З урахуванням кубкового поєдинку проти «Ювентуса» (0:3) це була друга поспіль поразка команди Монтелли.

Тим часом «Шахтар», якому  не треба нині відволікатися на європейський фронт,  на класі й досвіді розгромив  «Чорноморець». Після матчу Мірча Луческу висловив досить цікаву думку: головне, що його команда не зупинилася, коли не забила швидкий гол, а в другому таймі зберегла концентрацію і реалізувала свої моменти.

Поступилися лише кращій футбольній академії

ЗА КРОК ДО… Молодіжна команда донецького «Шахтаря», гравці якої віком до 19 років, здобула в понеділок срібні нагороди Юнацької ліги чемпіонів УЄФА сезону 2014/2015 років. У фінальному матчі «гірники» поступилися одноліткам із лондонського «Челсі» з рахунком 2:3.

Віце-чемпіонами в складі «Шахтаря» стали сім гравців, які представляють юнацькі збірні команди України в різних вікових категоріях. Микола Матвієнко, Ігор Кірюханцев, Бека Вачіберадзе, Денис Арендарук, Андрій Борячук та Олександр Зубков під керівництвом Олександра Головка виступають у складі юнацької збірної України U-19, а Олександр Піхальонок — член збірної, гравці якої 1997 року народження (її очолює Олег Кузнецов), повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Вітаємо хлопців із прекрасною грою у фіналі й упродовж усього турніру, а також з відмінним підсумковим результатом, який дає змогу українським вболівальникам з оптимізмом дивитися у майбутнє головної національної збірної команди!

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 19 тур

Говерла — Іллічівець — 2:1

Голи: Гришин (33), Фещук (36) — Чурко (90+5, пен.)

Металург З— Волинь — 1:1

Голи: Платон (83) — Бікфалві (39, пен.)

Металург Д — Олімпік — 4:2

Голи: Мораєс (55, пен., 63), Чечер (59), Макрідіс (90) — Дорошенко (31), Шериф (90+3)

Шахтар — Чорноморець — 5:0

Голи: Коста (61), Адріано (71, 80),  Степаненко (76), Тайсон (90+4)

Дніпро — Металіст — 0:0

Динамо — Зоря —  2:2

Голи:  Кравець (4), Рибалка (35) — Пилявський (9, пен.), Любеновіч (68)

Карпати — Ворскла — 0:0.

Турнірне становище лідерів:

Динамо — 49, Шахтар — 44, Дніпро — 41, Зоря — 31, Металіст — 28, Волинь — 25, Ворскла — 23, Металург Д — 22, Олімпік — 22...

Бомбардири: Ярмоленко (Динамо), Бікфалві (Волинь) — по 11, Кравець (Динамо), Калинич (Дніпро), Гладкий,  Алекс Тейшейра (обидва — Шахтар) — по 9, Шав’єр (Металіст) — 8, Лазіч (Металург Д), Луїс Адріану (Шахтар) — по 7,  Коноплянка (Дніпро) — 6. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»