ЗРУШЕННЯ

Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров в ефірі Першого національного каналу

"Ми вийшли на 2 тис. 400 грн середньої зарплати по країні. Це вище, ніж у минулому році, на 400 грн, а до кінця року ми вийдемо на 2 тис. 700 грн", - наголосив глава уряду під час програми "Іспит для влади". Він підкреслив, що навіть з урахуванням інфляції, яка у вересні склала 2,9%, в країні відбувається реальне зростання доходів населення.

Микола Азаров також повідомив, що в результаті збільшення депозитних внесків незабаром банки почнуть знижувати ставки по кредитах. "Депозити наших людей у банках зростають на 1-2 млрд грн щотижня. Ми вже накопичили за цей проміжок часу понад 50 млрд депозитних ресурсів. Ожила економіка. Банки вже почали знижувати ставки за залученими депозитами. Це перший крок, після якого відбудеться зниження ставок і за кредитами", - цитує слова глави уряду УНІАН.

Говорячи про можливу епідемію сезонного грипу, Микола Азаров наголосив, що країна до цього готова. "Ніякого ажіотажу з ліками не буде. Всі необхідні кошти системі охорони здоров'я були виділені. У нас є достатня кількість ліків", - сказав Прем'єр-міністр, додавши: у разі необхідності держава має достатню кількість фінансових ресурсів для закупівлі додаткових ліків.

Також Микола Азаров звернув увагу на необхідність перегляду стандартів якості продуктів харчування. "Якщо ми хочемо конкурувати, особливо на ринку Євросоюзу, то маємо, і ЄС нам про це говорить, переглянути багато стандартів з виготовлення продуктів харчування. Я вже такі доручення дав", - заявив урядовець.

Коментуючи результати переговорів із головою російського уряду Володимиром Путіним, Микола Азаров, зокрема, повідомив, що Україна та Росія створять робочу групу з перегляду газових контрактів від 2009 року. "Ми конкретно з ним переговорили, що в контракті нас не влаштовує. Я сказав, що нас все влаштовує, тільки він не рівноправний. Тому з цієї позиції ми маємо його переглянути", - сказав Прем'єр-міністр, уточнивши, що наша сторона хотіла, аби російськими активами у спільному підприємстві "Газпрому" і "Нафтогазу України" був газ, однак російська сторона ще не визначилася у цьому питанні.

Проте Микола Азаров підкреслив: він оптимістично налаштований щодо результатів як переговорів по створенню СП, так і перегляду газових контрактів, адже сьогодні між президентами та урядами країн існує взаємна довіра і є розуміння - проблему потрібно розв'язувати на принципах взаємної вигоди.