Учорашня робоча поїздка Президента Віктора Януковича на Київщину видалася різноплановою з конкретним соціальним акцентом. Офіційною її частиною стало проведення в Борисполі виїзного засідання Ради регіонів. Там глава держави звернувся до керівників центральних і місцевих органів влади з вимогою розглянути питання забезпечення житлом дітей-сиріт, які досягли повноліття. 

«Ми з вами добре знаємо, що коли ці діти виростають, їм нема де жити і працювати. Про них нікому подбати, крім держави. Програмою треба опікуватися вже сьогодні, тому що ця проблема надалі загострюватиметься», — сказав він, додавши, що уряд має провести засідання з питань розвитку дитячих будинків сімейного типу. До слова, найближчими роками треба забезпечити житлом майже 20 тисяч дітей-сиріт.

Також Віктор Янукович доручив уряду розробити програму відновлення судноплавства на Дніпрі для розвитку сільськогосподарського виробництва. «Товаровиробники дедалі частіше кажуть про те, що нам треба відновлювати судноплавство на Дніпрі. З економічного боку це дуже вигідно. Сам Бог для нас створив такі умови — їх потрібно використати. Тому, Миколо Яновичу, слід включати цю програму», — наголосив Президент, додавши, що в Раді регіонів беруть участь представники бізнесу, які готові вкладати кошти в розчищення русла Дніпра.

Також на заході йшлося про розвиток економіки регіону. Для цього важливо не лише зібрати великий врожай, а й забезпечити його зберігання й транспортування. Використання Дніпра для перевезення сільськогосподарської продукції сприятиме розвитку агропромислового комплексу загалом.

Родинний затишок у цій сім’ї припав до душі главі держави. Фото Михайла МAРКIВA

Наголосив глава держави й на потребі розвивати інфраструктуру в сільській місцевості: «Якщо ми не вкладатимемо кошти в сільську інфраструктуру, якщо не будуватимемо дороги, житло для селян, село не розвиватиметься».

З огляду на це Міністерство регіонального розвитку, Міністерство аграрної політики та продовольства мають розробити програми розвитку інфраструктури села, будівництва житла для людей та об’єктів інфраструктури. А Міністерство промислової політики зобов’язане вирішити питання переробки отрутохімікатів, які зберігаються в сільській місцевості, скориставшись досвідом інших країн світу.

Як передає позицію Президента його прес-служба, слід розвивати фермерські господарства, сімейні ферми та створити мотивацію для них. «Саме фермерські господарства забезпечують найбільшу кількість робочих місць. Про це треба пам’ятати», — наголосив він.

Окрім цього, глава держави доручив розробити програму будівництва місцевих доріг на наступний рік. Він поцікавився у міністра інфраструктури Володимира Козака, на якому етапі готовності цей документ. І нагадав, що раніше через підвищення тарифів на залізничні перевезення зріс обсяг вантажних автоперевезень. Це призвело до надзвичайної зношеності дорожнього покриття.

У рамках робочої поїздки в селі Проців Бориспільського району Віктор Янукович узяв участь у церемонії відкриття першого в цьому населеному пункті дошкільного навчального закладу загального розвитку «Лісова казка». Також він відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Колотушів (там виховують двох рідних та чотирьох усиновлених дітей, готують документи на влаштування до родини ще чотирьох дітей). 

Крім того, Віктор Янукович ознайомився з новітніми технологіями фармацевтичної розробки та виробництва ліків і лікарняних засобів ТОВ «Фармекс Груп». Наступного року тут розпочнеться виробництво імунобіологічних препаратів за технологією однієї з кубинських компаній. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»