Роман КИРЕЙ
для «Урядового кур’єра»

До Черкаського аеропорту, де й проводили змагання, з’їхалися потужні автівки з усієї України: Харкова, Дніпропетровська, Сум, Києва, Миколаєва, Луцька, Прилук.

Востаннє дрег-рейсинг, що передбачає прискорення на 402 метри, проводили в Черкасах ще 2009 року. Цьогорічний етап довів: обласний центр заслуговує на те, щоб ці змагання  стали  традиційними.

Гонка під дощем — це завжди захопливе видовище. Фото автора

— Приємно, що Черкаси прийняли етап на високому рівні, — поділився враженнями голова комітету з дрег-рейсингу при Автомобільній федерації України Вадим Лисий. — А ще приємніше, що така дощова холодна погода не зупинила глядачів.

Перший етап зібрав понад 30 учасників, які змагалися у професійному та любительському класах, у кожному з яких було по три категорії: «повний», «передній» та «задній приводи». Черкащанинові Андрієві Кіхтенку на жовтому «Корветі» вдалося дійти до фіналу і вибороти третє місце (категорія «задній привід»).

А ось «золото» в усіх категоріях поїхало до інших міст. Серед професіоналів перші місця завоювали: у «передньому приводі» — Максим Краснокутський (м. Вільнянськ Запорізької області), у «задньому приводі» — Юрій Мельник із Миколаєва, у «повному приводі» — Костянтин Тупало з Дніпропетровська.

Варто додати, що швидкість, за яку пілоти проїздять 402 метри, визначали не секундоміром, а телеметрією, що надзвичайно точно вимірює час. Таких чітких телеметрій в Україні тільки дві. Для першого етапу прилад везли з Луганська.

— Ми вдячні, що наші колеги з Луганська, можна сказати, ризикуючи життям, знайшли можливість привезти її нам, — розповідає керівник автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко.

Наступний етап відбудеться 27 червня у місті Конотопі Сумської області. Далі — Вінниця, Тернопіль та Запоріжжя.