ПРОФЕСІОНАЛЬНІ АМАТОРИ

Фаворита видно по почерку

Валерій РЕКУНОВ,
Володимир ЗАЇКА (фото),
«Урядовий кур’єр»

У стартовому складі майбутніх переможців матчу ця пара викликала підвищену увагу глядачів. Один футболіст за манерою гри нагадав нинішнього керманича національної збірної країни Михайла Фоменка. Другий — високий і атлетичний, без грама зайвої ваги, виглядав на полі так само елегантно, як екс-наставник синьо-жовтих Леонід Буряк.

Саме цей дует 40-річних гравців і організував перше взяття воріт. Міністр фінансів Юрій Колобов із середньої відстані завдав потужного пострілу з ударної лівої  ноги. Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький технічно дезорієнтував голкіпера. Так було відкрито рахунок у першому матчі турніру з міні-футболу між командами Кабінету Міністрів і Генеральної прокуратури України. У змаганнях, які проходять цими днями у спортивному містечку на Гідропарку, крім цих команд беруть участь також збірні Київської міськдержадміністрації та Адміністрації Президента України.

Кабмін атакує — прокуратура захищається. 

Едуарда Ставицького, який обрав не звичну для центрального захисника футболку під дев’ятим номером, під час оборони власних воріт вдало доповнював досвідчений 45-річний керівник Секретаріату Кабміну Костянтин Любченко. В одному з ігрових епізодів тільки самовідданий підкат випускника Донецького державного університету управління врятував його команду від забитого м’яча. Додала надійності в середині поля і вчасна поява на штучному зеленому газоні заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова.

З відповіддю його партнери не забарилися. Моторний півзахисник — заступник міністра аграрної політики та продовольства Валерій Давиденко — разом з Юрієм Колобовим заплутали квартет оборонців правопорядку і вивели на завершальний удар Геннадія Луніна.

З легкої ноги керівника урядового Секретаріату Костянтина Любченка (на знімку ліворуч) удари від воріт «знаходили» форвардів.

Після перерви обидві команди мали чимало нагод для взяття воріт. Але після закінчення другої двадцятихвилинки суддя міжнародної категорії киянин Юрій Буренко зафіксував перемогу дружного  кабмінівського колективу — 2:0

У другій грі першого дня сили виявилися явно нерівними. Команда чинного міського голови Олександра Попова з тенісним рахунком 6:2 обіграла представників президентської адміністрації.

Таким чином у фіналі «Кубка Незалежності», який проводиться за підтримки благодійного фонду «Спорт проти наркотиків, тютюну та зловживання алкоголем», поміряються силами команда Кабінету Міністрів (капітан — Юрій Колобов) і збірна Київської міськдержадміністрації (капітан — Олександр Попов). Третє місце розіграють представники Генеральної прокуратури і Адміністрації Президента.

Матч за третє місце та фінал відбудуться 23 серпня відповідно о 19:00 та 20:00 у «Місті спорту», що у столичному Гідропарку.