Коли встановлюються релігійні свята, під час яких дають вихідні на роботі, враховують тільки християнські свята. На нашу думку, це не зовсім правильно. Адже в нас на підприємстві працюють не лише християни, а й мусульмани. Чи маємо ми право на додаткові вихідні під час наших релігійних свят? Якщо так, то що потрібно зробити, аби ці вихідні отримати?

М. Юсіфов, Херсонська область 

Консультує Наталія ПІДДУБНА,
керівник Центру безоплатної правової допомоги
Чернігівського громадського комітету захисту прав людини

— У статті 73 Кодексу законів про працю України встановлено вичерпний перелік святкових днів та релігійних свят.

Однак, відповідно до п. 3 статті 73 КЗпП України, за поданням релігійних громад інших (неправославних) конфесій, зареєстрованих в Україні, керівництво підприємств, установ, організацій надає особам, які сповідують відповідні релігії, до трьох днів відпочинку протягом року для святкування їхніх великих свят з відпрацюванням за ці дні.

Таким чином, щоб мати можливість отримати такі вихідні, потрібно, щоб ваша релігійна громада неправославної конфесії надала відповідне подання (клопотання) керівництву. Однак є обов’язкова умова: релігійні громади, які звертаються з такими поданнями, повинні бути легалізовані в Україні шляхом реєстрації.

Шановні читачі «Урядового кур’єра»! Якщо ви хочете поставити запитання консультантам сторінки «Запитайте у юриста», можете надіслати його за адресою: 01008, м. Київ, вул. Садова,1, редакція газети «Урядовий кур’єр» або на електронну скриньку az@ukcc.com.ua