РЕФОРМА

На Житомирщині Президент пообіцяв підвищити видатки на армію і флот

Перебуваючи з робочою поїздкою на Житомирщині, Президент Віктор Янукович відвідав 240-й центр підготовки підрозділів 8-го армійського корпусу ЗСУ в с. Головенка. Там він переглянув експериментальне тактико-спеціальне навчання зі зведеною тактичною групою (відбулося в рамках навчань «Перспектива-2012»), ознайомився із системою контролю управління і новітніми зразками озброєння та вручив нагороди кращим військовослужбовцям — учасникам навчань.

На переконання Віктора Януковича, Збройним силам потрібна сучасне техніка. Фото Андрія МОСІЄНКА

Глава держави сказав присутнім, що забезпечення належних умов служби та життя військовим залишатиметься серед пріоритетів влади під час реалізації реформи ЗСУ. Ці зміни мають забезпечити військових та їхні сім’ї гідними побутовими умовами, пристойною зарплатою, якісним медичним обслуговуванням. «Програма, спрямована на соціальний захист військовослужбовців, передбачає поступове збільшення грошового утримання в усіх родах військ, — сказав Президент. — Це першочергова справа всіх державних органів: від уряду до місцевої ради». Позитивним зрушенням на цьому шляху він назвав збільшення вдвічі грошового забезпечення для військовослужбовців льотного складу та ВМС.

«Ми рухаємося далі. Наступний крок буде щодо десантних військ, — сказав Президент, звернувши увагу й на питання збільшення військових пенсій (їх підвищення триватиме до кінця цього року та становитиме понад 30%). — Готовий разом з вами робити все, щоб Україна була в числі держав, обороноздатність яких гарантує своїм народам мир та спокій, без чого неможливі соціально-економічний прогрес і процвітання».

Окрім цього, Віктор Янукович розповів, що обсяги бюджетного фінансування для успішного реформування української армії зростатимуть. «Для реалізації таких амбітних планів передбачається і в подальшому збільшувати обсяги видатків держбюджету на потреби реформи Збройних сил», — передає слова Президента його прес-служба.

За словами глави держави, зміни вже відбуваються: скорочуються зайві органи управління та забезпечення, зміцнюються бойові частини, проводяться модернізація і ремонт військової техніки.

Уже спілкуючись із керівниками підприємств вітчизняного військово-промислового комплексу, глава держави сказав: «Нам потрібно правильно підійти, подивитися на структуру нашого виробництва, зрозуміти, що заважає розвитку ВПК. Переконаний, що нам треба його модернізувати», — сказав він.

Не менш актуальними, на думку Президента, є формування концепції роботи ВПК та створення всіх умов для його розвитку. Ці питання він планує порушити на нараді за участю керівників військово-промислових підприємств.

А представникам засобів масової інформації Віктор Янукович розповів про активізацію в найближчій перспективі роботи з розробки та виробництва нових систем озброєння. «Це широкий спектр зброї — починаючи від стрілецької і закінчуючи зразками бронетанкової техніки. Над її вдосконаленням ми працюємо постійно, — акцентував глава держави, відзначивши попит, який має у світі українська військова техніка, особливо авіаційна. — Прикладом цього є Ан-70, який, ми в цьому впевнені, буде конкурентоспроможним на світовому ринку військово-транспортної техніки».

За словами Віктора Януковича, українські фахівці працюють над розробкою сучасних зразків військово-морської техніки (починаючи від невеликих маневрених катерів). Наша країна має досвід і в будівництві ракетних комплексів, тож працюватиме в цій сфері й надалі.

У зв’язку з цим Президент звернув увагу на активну реалізацію Державної цільової оборонної програми будівництва кораблів класу «корвет»: «Рік у рік передбачається збільшення фінансування. Наприклад, на цей рік бюджетом передбачено понад 300 млн грн, на наступний — 400 млн». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»