ДОСЯГНЕННЯ

Президент привітав Національну збірну з блискучим виступом на XIV літніх Паралімпійських іграх у Лондоні

Дозвольте від щирого серця вас привітати з цією значною перемогою — вона була вражаюча, гідна. З такими словами Віктор Янукович звернувся до спортсменів та їхніх тренерів під час урочистої вітальної церемонії. «Четверте місце, здобуте українськими паралімпійцями, — це гордість держави. Це стало можливим завдяки величезній праці спортсменів і, безумовно, ваших тренерів і близьких», — наголосив він.

Глава держави особливо подякував золотим призерам Паралімпіади, завдяки яким у Лондоні 32 рази лунав Гімн України. До слова, серед здобутих командою 84 медалей 24 — срібні та 28 — бронзові.

«З приємністю хотів би назвати чемпіонів і призерів, досягнення яких є унікальними: Прологаєва Наталя — здобула 3 золоті та 1 срібну нагороди, Веракса Максим — 3 золоті та 1 бронзову, Богодайко Євген — 2 золоті та 2 срібні нагороди. Це чемпіони у плаванні. Павлик Роман — 2 золоті та 2 бронзові нагороди та Царук Юрій — 2 золоті медалі в легкій атлетиці», — сказав Президент, додавши, що його приємно вразив дебютант Єгор Дементьєв, який уперше за історію українського спорту інвалідів змагався в новому для цих змагань виді — велоспорті на шосе та треку, здобувши 2 золоті нагороди. Мужністю та енергійністю відзначилися й наймолодші плавці: чотирнадцятирічна чемпіонка Вікторія Савцова та п’ятнадцятирічна срібна призерка Яна Бережна.

Віктор Янукович також звернув увагу на феноменальний рівень майстерності українських дзюдоїстів, які вибороли п’ять медалей (три — золоті) та стали лідерами в загальнокомандному заліку цього виду спорту. Подякував він і команді з академічного веслування за друге загальнокомандне місце та плавцям — за третє місце у своїх видах спорту.

Плавець Євген Богодайко, який у Лондоні виборов 2 золоті та 2 срібні медалі, з рук Президента отримав орден  «За заслуги» ІІІ ступеня.
Фото Андрія МОСІЄНКА 

«Бажаю вам гарного настрою і натхнення. Нехай ця Паралімпіада буде тією знаковою подією, яка розкриє у вашому житті нові можливості», — передає слова Президента його прес-служба.

Крім цього, глава держави зазначив, що проект Державного бюджету на 2013 рік передбачатиме видатки на розвиток фізичної культури і спорту для людей з обмеженими можливостями, подальшу розбудову спортивно-реабілітаційних центрів і профільних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також відповідну інфраструктуру.

Згодом він вручив спортсменам державні нагороди. А триразова чемпіонка, срібна призерка Паралімпіади з плавання Наталія Прологаєва подякувала йому від імені збірної за високу оцінку зусиль на змаганнях.

Серед героїв Паралімпіади-2012  представники більшості українських областей, які тренуються в місцевих відділеннях центру «Інваспорт». Все про медальну географію наших паралімпійців читайте тут.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»