— Живу в гуртожитку. Квартира приватизована. В нас на поверсі є загальна кухня, якою я та більшість мешканців поверху не користуємося. Проте ціна за газопостачання розподіляється на кожну квартиру. Я 10 років не ходив на загальну кухню, відтоді перестав платити за газ. У зв’язку з цим у мене на сьогодні борг за газ 3000 грн. Як відмовитися від цього газу, щоб мені не приходила щомісячна плата за нього?

О. ЄРМАКОВ,
Харківська обл.

Консультує Вадим ПРОКОПЕНКО,
адвокат:

— Відповідно до пункту 6 Правил надання населенню послуг з газопостачання, газопостачання припиняється на підставі подання споживачем письмової заяви. Отже, для припинення газопостачання необхідно письмово звернутися до газопостачальної організації з відповідною заявою.

Відмова споживачеві в припиненні газопостачання або відключенні окремих газових приладів, пристроїв та проведенні перерахунку плати за фактично надані послуги з газопостачання у разі відсутності лічильника газу з боку газопостачальних та газорозподільних підприємств, відповідно до пункту 36 Правил надання населенню послуг з газопостачання, не допускається.

Шановні читачі «Урядового кур’єра»! Якщо ви хочете поставити запитання консультантам сторінки «Запитайте у юриста», можете надіслати його на адресу: Редакція газети «Урядовий кур’єр», вул. Садова, 1, м. Київ, 01008, або на електронну скриньку az@ukcc.com.ua