110 правоохоронців зі зведеного загону міліціонерів і спецбатальйону патрульної служби «Тернопіль» нестимуть службу в зоні проведення Антитерористичної операції. Сотні тернопільців прийшли на центральний майдан міста, щоб провести їх на виконання відповідальних завдань на сході країни. Вручали оборонцям рідної землі хліб на вишитому рушникові, під оплески скандували «Слава героям!», говорили щирі побажання повернутися додому живими й здоровими. Були, звісно, й сльози рідних.

Оперативники, слідчі, дільничні, працівники інших служб і підрозділів замінять колег, які гідно несли службу на блокпостах й у визволених від терористів містах на сході України й тепер повернуться на перепочинок.

Уже уп’яте тернопільські міліціонери проводять таку ротацію. Начальник УМВС України в Тернопільській області Василь Облещук зазначив, що в зоні бойових дій загалом побували понад 300 правоохоронців. Тим часом заступник голови облдержадміністрації Леонід Бицюра наголосив, що тернопільські міліціонери одними з перших виїхали на території, де триває Антитерористична операція, й сумлінно виконують усі вказівки керівництва.

Тернопільські даівці перед від’їздом для несення служби в зоні АТО. Фото надано СГЗ УМВС України в області

Бійці зведеного загону працівників правоохоронних органів і спецбатальйону «Тернопіль» рушили на схід країни добре екіпірованими. Як зазначив головний міліціонер області Василь Облещук, кожен з них має два комплекти форменого одягу, зокрема й зимовий, бронежилети найвищого класу захисту. Взяли із собою також дизельні електростанції. А ще вдалося придбати мікроавтобус, два автомобілі. Подбали й про продукти тривалого терміну придатності, медикаменти. І все це стало можливим завдяки органам місцевого самоврядування, доброчинним фондам, громадським організаціям і просто людям доброї волі.

Зворушили міліціонерів і дарунки від учнів Тернопільської української гімназії ім. Івана Франка. Хлопчики й дівчатка зібрали кошти й купили для бійців чай, печиво, а також предмети особистої гігієни і теплі шкарпетки. А польська громада передала тернопільським правоохоронцям тепловізор. Священики ж не лише поблагословили міліціонерів на щасливу службу, а й вручили їм ладанки та ікони.

Мить проводів. За кілька хвилин Андрій Галушка, начальник ВДАІ з обслуговування Теребовлянського району, рушить на український схід

До речі, нещодавно на український схід виїхали й працівники роти дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції, а також даівці Тернополя, Підгаєць та Теребовлі. Їх, як і годиться, забезпечили формою, взуттям, спецзасобами, зброєю, предметами першої необхідності та продуктами харчування.

Слова вдячності від міліціонерів прозвучали й на адресу депутата обласної ради Степана Барни, керівництва та працівників підприємства «Протекшн груп», які придбали та передали даівцям чотири модернізовані автівки. Серед завдань представників Державтоінспекції з Тернопілля на сході країни — чергування на блокпостах, супровід вантажів, надання допомоги учасникам дорожнього руху.

Тим часом працівники органів внутрішніх справ області ініціювали добру справу: допомагати родинам колег, які несуть службу в зоні Антитерористичної операції. Тож провідують батьків учасників АТО, допомагають їм по господарству, підтримують щирим словом.