Після того як у грудні 2016 року на Полтавщині Решетилівська  селищна громада об’єдналася із Потічанською сільською радою, багато жителів сусідніх районів захотіли змінити прописку й також стати решетилівцями. Тому що інфраструктура новоутвореної громади стрімко розвивається. Особливо після того, як Решетилівка отримала статус міста.

За словами в.о. голови Решетилівської об’єднаної територіальної громади Оксани Дядюнової, бюджет рад до об’єднання становив 17 мільйонів гривень, а нині він разом із міжбюджетними трансфертами зріс до 92 мільйонів. Нові фінансові перспективи дають змогу громаді вирішувати значно більше питань.

У Решетилівці із грудня минулого року працює серверна і встановлено 25 камер відеоспостереження, 13 із них фіксують номери машин. Один екран розташовано у приміщенні міськ­ради, ще один — у поліцейському відділку. Працюють і над благоустроєм території громади, щороку його покращують. У Решетилівці облаштували ілюмінацію і сквер Молодіжний, встановили банер із підсвічуванням, у 2017 році — нові урни для сміття. Також створили інформаційне місто, встановивши вказівники на основних вулицях і напрямках. Почали встановлювати таблички з назвами вулиць на будинках. Облаштували й карту-схему Решетилівки, провели поточний та капітальний ремонти доріг у межах райцентру на вулицях Полтавській, Гарячківській, Новоселівській, Франка, Базарній і в селах Колотії й Білоконі.

Торік на території громади організували внутрішнє транспортне сполучення: автобус ходить тричі на день.

На цьому перелік зробленого не закінчується. У Решетилівській гімназії імені І.Б. Олійника добудували по два класи на кожному поверсі, крім першого. Там  замінили вікна й зробили опалення від теплоносія, що дало змогу регулювати температуру в класах.

Дбають в об’єднаній громаді й про доступність послуг. На першому поверсі гімназії обладнали ванну кімнату для людей з обмеженими можливостями, а біля школи встановили пандус із під’їздом до будівлі. Водночас реалізують масштабні проекти в освітній галузі.

— Разом з обласною радою, залучивши кошти інфраструктурної субвенції, проводимо капітальний ремонт спортивної зали Потічанського МБК. А найголовніше — завершуємо будувати новий ліцей. Це дуже великий проект, кошторисна вартість якого понад 200 мільйонів гривень, тому плануємо залучати кошти з інших бюджетів, — розповіла Оксана Дядюнова.

У всій ОТГ торік встановили сім дитячих ігрових майданчиків, відремонтували гуртожиток аграрного ліцею та спортзалу. Обладнали і спортивний майданчик із сучасними антивандальними тренажерами. Очистили річку Говтва, зробили зону відпочинку й намили на пляжі піску.

У Колотіях відремонтували дах будинку культури, а в спортзалі школи замінили вікна і продовжують ремонт. Налагодили централізоване водопостачання у селах Потічок, Миколаївка та Пасічники. У Потічанському ФАПі провели гарячу воду, замінили вікна, облаштували каналізацію і встановили сучасне приладдя для зважування.

Підсумовуючи, Оксана Дядюнова наголосила, що децентралізація — це великий крок до реалізації ефективної системи самоврядування й розвитку Полтавщини.